úterý 6. září 2011

Obchodní právo s částečnou obměnou

Větší obměna se dala očekávat též na oddělení korporačního a insolvenčního práva. Odešel doc. JUDr. Bohumil Havel Ph.D., hlavní zpracovatel návrhu nového zákona o obchodních korporacích, člen Legislativní rady vlády a výzkumný pracovník Ústavu státu a práva AV ČR. Fakultu opustil též advokát JUDr. Jan Hejda Ph.D., který publikuje zejména o právu společností s ručením omezeným, Mgr. Petr Kuhn MBA, advokát White&Case a Mgr. Martin Prosser. 

Poté, co prof. JUDr. Přemysl Raban CSc. loni požádal o ukončení svého pracovního poměru, se nyní na fakultu vrací. Stále působí jako vedoucí katedry soukromého práva na Vysoké škole Karlovy Vary. Z hlediska akreditačního spisu bude důležité, zda svoji činnost v Karlových Varech významně omezí. (Do výuky se vrací též jeho bývalý společník v advokátní kanceláři, nyní soudní exekutor a místopředseda odborové organizace Přívětivá škola JUDr. Ondřej Hanák Ph.D., který však zaměstnancem fakulty nikdy být nepřestal.)

Novou tváří je Mgr. Michaela Siggmundová Ph.D., která vyučuje též na Vysoké škole Karlovy Vary. Jde o olomouckou absolventku, která má zkušenosti i z výuky na tamní právnické fakultě. Působí rovněž jako advokátka v Praze.

Na seminářích se budou studenti potkávat též s JUDr. Josefem Holejšovským, předsedou senátu Vrchního soudu a autorem řady publikací na téma obchodního rejstříku a obchodních společností a družstev.

Žádné komentáře:

Okomentovat