čtvrtek 25. srpna 2011

Kolik nastoupí prváků na FPR?

Končí srpen a blíží se začátek nového akademického roku. V pondělí zasedá Akademický senát FPR a jedním z bodů, které bude projednávat, je vyhodnocení přijímacího řízení. Vedení fakulty zřejmě senátorům předloží zprávu o přibližném počtu studentů, kteří se zapíší do prvního ročníku.

Uvnitř aktualizace z 10. 9. 2011.

Připomeňme si, že vedení by bylo rádo, aby se k magisterskému studiu zapsalo 300 studentů a k bakalářskému studiu 100 studentů (viz zde). Zápis do prvního ročníku proběhne sice až 7. a 8. září, ale již nyní lze učinit určitý odhad, kolik studentů se zapíše. Posloužit k tomu může probíhající předzápis do prvního ročníku (viz zde). Fakulta totiž letos poprvé využívá systém, který novým studentům umožňuje provést volbu povinně volitelných předmětů ještě před zápisem do prvního ročníku tak, aby se nemuseli v den D pídit po informacích o předmětech a stát dlouhé fronty u počítačů. Takto vše zařídí z domova. Toto opatření slouží vedení fakulty ke cti.

Předzápis probíhá od 22. srpna a bude ukončen 1. září. V současné době se předzapsalo 229 studentů magisterského studia a 37 studentů bakalářského studia   (počty aktualizovány 27.8.)  . Jelikož lze počítat s určitou vyšší uvědomělostí studenta prvního ročníku a snahou nic nezanedbat, lze předpokládat, že konečné číslo zapsaných nebude o moc vyšší. Ale třeba dojde k překvapení :-).

Pro srovnání: v povinných předmětech magisterského studia je automaticky zapsáno 396 studentů, kterým fakulta zaslala rozhodnutí o přijetí, v bakalářském studiu jde o 133 studentů.

Prozatím tak platí, že fakulta chce 400 studentů, přijala jich 529 a předzápis z nich využilo 266.

Aktualizace 10. 9. 2011
Nakonec se počty zapsaných mírně zvýšily. K magisterskému studiu se zapsalo 257 studentů, k bakalářskému 54, což celkem činí 311 studentů. Fakulta tedy nenaplnila svůj plán celkem o 89 studentů.
Jen pro pořádek připomínám, že v loňském roce se ke studium zapsalo celkem 315 studentů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat